Πλήρης Οδηγός για την Επιδότηση ηλεκτρικού σκούτερ & ηλεκτρικό ποδήλατο 2022

επιδότηση ηλεκτρικού σκούτερ 2022 οδηγός

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα όσο και τα σκούτερ είχαν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, με γρήγορη αύξηση της δημοτικότητας λόγω της ικανότητάς τους να παρέχουν ευχάριστη και οικονομικά αποδοτική μεταφορά εντός και εκτός πόλης.

Πρόκειται για μεταφορικά μέσα που παρκάρουν εύκολα, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες τους να συνδυάζουν οικονομία με εξαιρετική αισθητική και ενεργειακή απόδοση.

Κινούμαι Ηλεκτρικά επιδότηση

Επιδότηση ηλεκτρικού σκούτερ 2022-2023

Το πλεονέκτημα για έναν πελάτη που αγοράζει ένα ηλεκτρικό σκούτερ και κάνει αίτηση για το πρόγραμμα επιχορήγησης είναι επίσης σημαντικό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» παρέχεται επιδότηση 30% για την αγορά νέου ηλεκτρικού σκούτερ.

Άλλωστε, είναι οχήματα που κυριολεκτικά μας λύνουν τα χέρια-πόδια, επιτρέποντάς μας να ταξιδεύουμε στην πόλη με ευκολία, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

Επιδότηση ηλεκτρικού σκούτερ

Τα ηλεκτρικά σκούτερ είναι γνωστά για την αποτελεσματικότητά τους και την εργονομία τους και υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων και μοντέλων που διατίθενται στην αγορά που περιλαμβάνουν μια ποικιλία χρήσιμων χαρακτηριστικών και πληρούν υψηλές σχεδιαστικές απαιτήσεις.

Στην περίπτωση της επιδότησης ηλεκτρικού σκούτερ παρέχονται ορισμένες σχετικές απαιτήσεις, τις οποίες πρέπει να προσκομίσει το προς αγορά όχημα για να ενταχθεί ο πελάτης στο σχετικό πρόγραμμα και να λάβει επιστροφή χρημάτων.

Επιδότηση ηλεκτρικού ποδήλατου 2022-2023

Η αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου φαίνεται να είναι ιδανική επιλογή για έναν φιλικό προς το περιβάλλον, άνετο και οικονομικό τρόπο μεταφοράς και τώρα, μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», ο καταναλωτής μπορεί να αγοράσει το ποδήλατο της επιλογής του και να λάβει επιδότηση έως και 40% της τιμής αγοράς.

Στην πραγματικότητα, το κράτος επιχορηγεί την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου μέχρι το ποσό των 800 ευρώ, ή το 40% της καθαρής αξίας του οχήματος (προ φόρων).

Επιδότηση ηλεκτρικού ποδήλατα

Οι καταναλωτές θα λάβουν επιδότηση 483,87 ευρώ με τη μορφή επιστροφής μετά την αγορά ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου που κοστίζει 1.500 ευρώ (1.209,67 προ φόρων).

Σημείωση: Το ισχύον πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” θεσπίζει ένα σύνολο νομικών απαιτήσεων που πρέπει να πληρούν τα ηλεκτρικά ποδήλατα προκειμένου να ληφθούν υπόψη για το βραβείο.

Ως αποτέλεσμα, η απλή αγορά ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου και η αίτηση για επιδότηση αγοράς είναι ανεπαρκής. το όχημα πρέπει επίσης να πληροί τα κατάλληλα πρότυπα.

Επειδή τα ηλεκτρικά ποδήλατα που παρέχουμε στην Electric Power πληρούν τα βασικά χαρακτηριστικά που ορίζονται σχετικά, επιδοτούνται και ως εκ τούτου, μέσω του προγράμματος ΥΠΕΝ, μπορεί κανείς να αγοράσει τα μοντέλα που αναφέρονται στην κατηγορία ηλεκτρικών ποδηλάτων και να λάβει το μεγαλύτερο δυνατό πλεονέκτημα επιστροφής χρημάτων.

Πως κάνω αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση Κινούμαι Ηλεκτρικά

Οι καταναλωτές καλούνται να ολοκληρώσουν μια σειρά βημάτων για να καταχωρήσουν την αίτησή τους και να λάβουν επιχορήγηση για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου ή σκούτερ στην πύλη kinoumeilektrika.gov.gr, η οποία είναι βασική και εύκολη στην κατανόηση.

Στην πραγματικότητα, το ίδιο πρόγραμμα παρέχει επιδότηση για την εγκατάσταση έξυπνου οικιακού φορτιστή στην κύρια κατοικία των χρηστών ή την απόσυρση του παλιού σας οχήματος.

Εν συντομία, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα είναι επιλέξιμα για την επιδότηση, με τις πολύτεκνες οικογένειες και τα άτομα με αναπηρία να λαμβάνουν επιπλέον πληρωμή.

Ακολουθούν μερικά βασικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να ξεκινήσετε τη διαδικασία προετοιμασίας της διαμεσολάβησης. Αρχικά εγγράφεστε στην υπηρεσία και συμπληρώνει τα στοιχεία του ή μπορεί να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια επιλέγετε τον τύπο, το μοντέλο και την αξία του οχήματος για το οποίο επιθυμείτε να λάβετε επιχορήγηση. Εάν η αίτηση αφορά φυσικά πρόσωπα, ο αιτών έχει τη δυνατότητα να υποβάλει αίτηση για επιχορήγηση οικιακού φορτιστή.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν πρόκειται για ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά  σκούτερ

Οι καταναλωτές αντιμετώπισαν διάφορα ζητήματα από τότε που άρχισε να δέχεται αιτήσεις το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρονικά», κυρίως σχετικά με την επιλεξιμότητα των δαπανών, το ύψος της επιστροφής και τον αριθμό των αιτήσεων που μπορούν να υποβάλουν.

Η Electric Power, της οποίας το προσωπικό μπορεί να σας βοηθήσει στην επιλογή του κατάλληλου ηλεκτρικού ποδηλάτου ή ηλεκτρικού σκούτερ, καθώς και στη διαδικασία αίτησης και το ποσό της επιχορήγησης για το οποίο δικαιούστε, έχει συντάξει μια λίστα με συχνές ερωτήσεις και παρέχει εκτενείς απαντήσεις. – περισσότερες εξηγήσεις.

Η απάντηση είναι όχι στη λήψη επιδότησης για την αγορά ενός ποδηλάτου που είναι αποτέλεσμα της μετατροπής ενός συμβατικού ποδηλάτου σε ηλεκτρικό.

Το «Κινούμαι ηλεκτρονικά» επιδοτεί αποκλειστικά τα ηλεκτρικά ποδήλατα που κατασκευάστηκαν εξαρχής σε μεμονωμένα εργοστάσια και όχι άλλα είδη οχημάτων που έχουν υποστεί επεμβάσεις ή μετατροπές (από συμβατικά σε ηλεκτρικά).

Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγξετε τις προδιαγραφές πριν αγοράσετε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για να βεβαιωθείτε ότι πληροί τις απαιτήσεις και ότι θα είστε επιλέξιμοι για το βραβείο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παλιά ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία δεν είναι επιλέξιμα για επιδότηση.

Συμβουλές για τη συμπλήρωση της αίτησης, επιδότηση ηλεκτρικού σκούτερ

Όσον αφορά την υποβολή αιτήσεων για επιδοτήσεις για ηλεκτρικά ποδήλατα ή σκούτερ, οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν από νέες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες μέσω του www.gov.gr  όπου μπορούν να συμπληρώσουν υπεύθυνες δηλώσεις.

Ενώ είναι ανοιχτό το Γραφείο Υποστήριξης του ΥΠΕΝ , το οποίο δέχεται καθημερινές κλήσεις για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων στα τηλέφωνα: 2103003723 (δύο γραμμές), 2131513139, 2131513445, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να αναζητήσετε έγγραφα υποστήριξης για την πλήρη λίστα μπορεί να βρεθεί εύκολα στο Απαιτούμενο Ελάχιστο Τεύχος Τεκμηρίωσης. Ταυτόχρονα, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν τα ερωτήματά τους στο support.kinoumeilektrika@prv.ypeka.gr

Σε κάθε περίπτωση, η Electric Power, έχοντας πλήρη επίγνωση του ηγετικού της ρόλου στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο συμβουλευτικής υποστήριξης και μπορεί να σας συμβουλεύσει πλήρως τόσο στη συγκέντρωση των σχετικών εγγράφων όσο και στην επεξεργασία και υποβολή των αιτήσεων του προγράμματος σας.

«Κινούμαι Ηλεκτρονικά». Ταυτόχρονα, στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα ανακαλύψετε ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ που πληρούν όλες τις βασικές προδιαγραφές και είναι οχήματα που μπορούν να επιδοτηθούν, ώστε να είστε βέβαιοι ότι η αγορά σας θα επιδοτηθεί.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα σκούτερ είναι το παρόν και το μέλλον των μεταφορών και τώρα, χάρη στην επιδότηση του ΥΠΕΝ, είναι ακόμη πιο προσιτά και οικονομικά.

Αφήστε μια απάντηση